Srpkinja i dalje u Avganistanu: "Teško se nalazi mesto za nas"

Evakuacija dvojice iz državljana Srbije iz Kabula uspešno je završena. U glavnom gradu Avganistana ostala je još Milka Damjanović.

Izvor: Novosti

Utorak, 17.08.2021.

18:54

Srpkinja i dalje u Avganistanu:
Tanjug/AP Photo

Ova žena kaže da je na bezbednom u Kabulu i da ne zna kada će biti omogućena evakuacija, zbog velike nebezbednosti kretanja po gradu i pristupa aerodromu kao i obezbeđivanju mesta na letovima

"Jako je veliki broj osoblja ambasada, porodica zaposlenih u ambasadama i vojske. Tako da se teško dobija mesto za nas humanitarce. Evakuacija će možda biti moguća na sigurniji način već sutra ili narednih dana tako da smo moj tim i ja strpljivi i čekamo", kaže Milka.

Ona ističe da je Sinisa Pavić je uložio izuzetne napore na evakuaciji dvojice naših državljana i nje.

"Oni su bili u većoj opasnosti ali i prednosti jer su već bili na aerodromu, a moj slučaj je komplikovaniji zbog opasnosti kretanja i nemogućnosti pristupa aerodromu. Nadam se da će uskoro biti uslova".

Dodalaje da ambasada u Rimu i ambasador Goran Aleksić aktivno pomaže i posreduje u obezbeđivanju mesta u avionu i dobijanju dozvola za pristup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: