Nedelja, 15.08.2021.

23:30

Bivši direktor CIA poručio: "Pobeda talibana je katastrofa za svet"

Bivši direktor CIA Dejvid Petreus (68) nazvao je danas talibansko preuzimanje vlasti u Avganistanu "užasnim" i "kastastrofom" za svet.

Izvor: Tanjug

Bivši direktor CIA poručio:
Tanjug/AP Photo/Gulabuddin Amiri

Bivši američki vojni general i nekadašnji komandant vojnih snaga u Avganistanu upozorio je da "ovde nema dobrog ishoda", u izjavi za radio WABC.

"Ovo je ogroman korak unazad za nacionalnu bezbednost i na ivici je da postane znatno gore ukoliko ne odlučimo da preuzmemo zaista ozbiljnu akciju", kazao je Petreus. On kaže da postoji rešenje u vidu poruke talibanima.

"Ukoliko možemo efikasno da razgovaramo sa talibanima, da im kažemo da moraju da zaustave ono što rade ili ćemo im dole dovesti američku vojsku, onda ćemo zaustaviti ovo", rekao je Petreus, prenosi "Njujork post".

Za njega je svaki ishod loš, "bilo da talibani preuzimaju Avganistan ili se sve pretvara u civilni rat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: