Palma: U Paraliju vodimo gospodu poljoprivredne proizvođače

Na odmor idete tamo gde vas vole, kaže predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma za TV Prva u uključenju iz Paralije, gde se nalazi u radnoj poseti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2021.

14:13

Palma: U Paraliju vodimo gospodu poljoprivredne proizvođače
Foto: Skupština grada Jagodine

Tako je odgovorio na pitanje šta misli o letovanju u Albaniji

"Ma kakva Albanija, je l se vi to zafrkavate sa mnom, na odmor idete tamo gde vas vole".

Prema njegovim rečima, oni građani Srbije koji za odmor ne žele da idu van Srbije neka svoj godišnji odmor provedu u srpskim turistički centrima kao štu su Jagodina, Vrnjačka banja, Zlatibor, Stara planina, Sokobanja, Niška banja, Prolom banja i slično, a oni koji žele da idu van Srbije neka odmor provedu u prijateljskim zemljama kao što su Grčka ili Egipat.

"Ja u Crnu Goru kao turista neću da idem. Nemam ništa protiv Crne Gore, Crnogorci su dobar narod i oni nisu za politku koju provode Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić. Građani Srbije neka odluče gde će ko da ide na odmor, ali Crna Gora je prva priznala nezavisnost Kosova, glasala da Kosovo uđe u Unesko i Interpol i glasala da se u Srebrenici desio genocid", izjavio je Dragan Marković Palma.

Dragan Marković je rekao da u Paraliji dogovara cene za dolazak 1000 poljoprivrednika iz cele Srbije krajem avgusta i početkom septembra.

"Novac za tu svrhu, za dolazak 1000 poljoprivrednika iz cele Srbije u Paraliju biće uplaćen sa računa Jedinstvene Srbije. Jedinstvena Srbija, kao parlamentarna stanka dobija pare iz budžeta koji pune građani i te pare na taj način želimo da vraćamo građanima. Taj novac ne želimo da koristimo u predizbornoj kampanji za olovke i upaljače, kao što rade neke opozicione stranke u Srbiji. To više ne prolazi. Glasa se za dela, kao što radi najveća stranka u Srbiji i njen predsednik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Jedinstvena Srbija i SPS im pomažemo. Kriterijum za odlazak neće biti ko je veći ili manji poljoprivrednik, već će ići i oni koji imaju 30 krava i 200 ovaca i oni koji imaju 2 krave i pet ovaca. Kriterijum će biti da idu oni koji do sada nigde nisu putovali", kaže.

Dodaje i: "Vodimo gospodu poljoprivredne proizvođače, jer ta gospoda hrane Srbiju, To nisu seljaci, to su gospoda. Ja ovih dana u Paraliji razgovaram sa vlasnicima hotela o njihovom boravku ovde i treba da dobijemo privilegovane cene, jel nije isto kada neko dolazi 30 godina ovde kao ja i neko ko dođe prvi put. Očekujemo da Grci od prvog avgusta ukinu meru koja je sada na snazi da nije dozvoljena uživo muzika, jer mi smo narod koji voli muziku. Ukoliko se to ne desi odložićemo to putovanje za neka bolja vremena".

On je svima koji danas slave poželeo srećnu krsnu slavu Svetog Petra i Pavla, a posebno građanima Jagodine, jer danas je slava grada.

"Izvinjavam se mojim jagodincima što danas nisam tamo ali ja i ovde radim za njih. I ja najvše volim da jedem naše srpske jabuke petrovke, one su najslađe i moja poruka svima u Srbiji je “jedite naše jabuke petrovke, a ne uvozne jer sve što je iz Srbije je najbolje", poručio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

18 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: