Nedelja, 04.07.2021.

11:15

Erdogan još jednom uputio zahtev Tirani: Izručite sve teroriste

Turska je još jednom uputila zahtev Albaniji da izruči sva lica koje Ankara smatra teroristima i upozorila na opasnost po premijera Edija Ramu.

Izvor: Tanjug

Erdogan još jednom uputio zahtev Tirani: Izručite sve teroriste
Foto: Depositphotos/vverve

Njemu preti opasnost od organizacije FETO koju predvodi turski disident i propovednik Fetulah Gulen koga su turske vlasti proglasile za "najtraženijeg teroristu".

Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin ponovio je da organizacija FETO uspeva da se infiltrira u državne institucije i da predstavlja veliku opasnost za sve države u kojima deluje.

"Albanske vlasti rade s nama važan posao u borbi protiv organizacije FETO. Ova teroristička organizacija uspeva da manipuliše institucijama zemalja u kojima se širi i deluje. Znamo da ta grupa radi na pogoršanju odnosa Turske i Albanije", poručio je Kalin, prenosi TV Kljan Kosova.

Kalin je obavestio albanskog premijera Edija Ramu da se turski predsednik Redžep Tajip Erdogan priprema za zvaničnu posetu Albaniji u narednim mesecima.

Albanija planira da kupi od Turske dronove u vrednosti od osam miliona evra radi jačanja bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: