Sreda, 23.06.2021.

16:50

Dačić upitao: Šta ako Srbija donese rezoluciju u kojoj je genocid ono što Njegoš opisuje? VIDEO

Mi smo otvoreno upozorili da svaka promena situacije na terenu silom znači da potpisani sporazumi više ne važe, kaže Ivica Dačić gostujući u "Fokusu" na TV B92.

Izvor: B92

Dačić upitao: Šta ako Srbija donese rezoluciju u kojoj je genocid ono što Njegoš opisuje? VIDEO

Upitan da li ga plaši zamrznut konflikt, posebno što sa Zapada naoružavaju Kosovske bezbednosne snage, Ivica Dačić odgovara:

"Mi smo otvoreno upozorili da svaka promena situacije na terenu silom znači da potpisani sporazumi više ne važe, Srbija neće dozvoliti vojno osvajanje Severa. Svima je jasno šta to znači. Svi su svesni da bi inspirasnje novih sukoba bilo fatalno", ističe.

Crna Gora je donirala vakcine Kosovskim bezbednosnim snagama, a Dačić navodi da je to provokacija.

Kada je u pitanju Rezolucija o Srebrenici koju je usvojila Crna Gora, Ivica Dačić navodi:

"Crna Gora je donela drugu rezoluciju o Srebrenici. Oni imaju jednu koja je ista kao srpska".

Upitao je šta bi se desilo kada bi Srbija donela Rezoluciju da je genocid ono što je opisao Petar Petrović Njegoš u borbi sa poturicama.

Sa druge strane navodi da Hrvatska treba da donese Rezoluciju u kojoj se genocidom proglašavaju gogađaji u Jasenovcu, pre nego što usvoji Rezoluciju u Srebrenici.

Smatra, ipak, da se dugmad kojima se izazva nestabilnost nalaze u rukama nekih drugih, a ne u regionu.

Kaže da je sastanak sa strankama bez uticaja stranaca odbija korektno, ali da na poslednjem nije bilo reči o izbornim uslovima, već samo o Kosovu.

"Vidim histeriju onih koji ne žele učešće bez stranaca. Šta oni misle o čemu mi razovaramo? To je kao Alisa u zemlji čuda. Ne znaju kako funkcioniše parlamentarna demokratija", dodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: