Četvrtak, 26.11.2020.

10:38

"Ja sam odgovoran za situaciju u Nagorno-Karabahu"

Jermenski premijer Nikola Pašinjan izjavio je danas da je on odgovoran za situaciju u Nagorno-Karabahu.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

"Živimo u jako teškim vremenima, ali moramo preživeti i ova teška vremena i živeti sa posledicama", rekao je on na sastanku vlade i naglasio da kao premijer te zemlje preuzima punu odgovornost za situaciju koja je nastala u Nagorno-Karabahu, ali i da je odgovoran za budućnost zemlje, prenosi Tas s.

Unutrašnja i spoljašnja stabilnost i bezbednost su apsolutni prioriteti, rekao je Pašinjan i dodao da jermenska vlada mora da analizira razvoj događaja i "iznese istinu pred narod".

Ruski predsednik Vladimir Putin, azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev i jermenski premijer Nikola Pašinjan potpisali su 9. novembra sporazum o potpunom prekidu vatre na teritoriji Nagorno-Karabaha počev od 10. novembra.

Ruski lider rekao je da bi azerbejdžanske i jermenske snage zadržale položaje i da će ruske mirovne misije biti raspoređene u regionu.

Prema mirovnom sporazumu, kontrola nekoliko okruga u nepriznatoj Republici Nagorno-Karabah preći će u ruke Azerbejdžanaca. Mirovni sporazum je izazvao proteste od strane opozicije u Jermeniji, koja zahteva ostavku premijera Pašinjanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: