Sreda, 14.10.2020.

17:09

Šestorica pripadnika grupe "Levijatan" pušteni iz pritvora

Šest pripadnika grupe "Levijatan", koji su uhapšeni po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva, pušteni su iz pritvora.

Izvor: Tanjug

Šestorica pripadnika grupe
Depositphotos/StevanovicIgor

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog M. B. a potom ga primoravali da na Fejsbuku uputi izvinjenje ovoj grupi zbog ranije ostavljenih komentara.

Uhapšeni su K. B., S. N., P. M., T. Z., B. M. i L.U. Svima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje prema M. B., a K. B. se tereti i za ugrožavanje sigurnosti M. B.

Oni su danas saslušani u tužilaštvu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da odredi pritvor svima osim osumnjičenom S. N.

Tužilaštvo traži pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će oni ometati postupak uticanjem na svedoke, a prema K. B i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u informaciji tužilaštva objavljenoj na njegovom sajtu.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića presreli oštećenog M. B. od koga su zahtevali da, dok ga snimaju kamerom telefona, izgovori reči koje su od njega tražili, što je M. B. odbio, prenosi tužilaštvo.

Usled jakog udarca u glavu koji mu je otvorenom šakom zadao K. B., oštećeni je pao, a ostali osumnjičeni su mu onda rukama i nogama zadali više udaraca u predelu glave i tela upućujući mu pretnje.

Dva dana kasnije, K. B. je telefonom pozvao M. B. uputivši mu različite pretnje zahtevajući od njega da na društvenoj mreži „Fejsbuk“ objavi snimak u kojem se izvinjava za komentar koji je ranije ostavio u vezi s delovanjem grupe "Levijatan“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: