Utorak, 29.09.2020.

20:52

Netanjahu: Hezbolah skladišti oružje u Bejrutu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu optužio je libanski Hezbolah da skladišti oružje u blizini kompanije za proizvodnju gasa u stambenom naselju u Bejrutu.

Izvor: Tanjug

Netanjahu: Hezbolah skladišti oružje u Bejrutu
EPA/Yoav Dudkevitch / POOL

U obraćanju putem video snimka na Generalnoj skupštini UN, koje je unapred napravljen zbog pandemije korona virusa, Netanijahu je upozorio da bi skladište oružja u naselju Janah moglo da bude mesto nove eksplozije u Libanu, nakon što je 4. avgusta u luci u Bejrutu u eksploziji poginulo skoro 200 ljudi.

"Kažem ljudima iz Janaha, morate sada da delujete. Morate da protestujete protiv toga, jer ako ova stvar ekslodira, to je još jedna tragedija", rekao je Netanijahu.

On je narodu Libana poručio da mu Izrael ne želi ništa loše, već Iran, prenosi Rojters.

"Iran i Hezbolah namerno su vas i vaše porodice izložili velikoj opasnosti. I ono što bi trebalo da jasno stavite do znanja je da je ono što su uradili neprihvatljivo. Trebalo bi da im kažete i srušite ove depoe", rekao je Netanijahu.

Lider Hezbolaha Sajid Hasan Nasrala negirao je optužbe Netanijahua, ocenivši da pokušava da isprovocira Libance i okrene ih protiv Hezbolaha optužbama o prostorima za rakete u Bejrutu.

Misija Irana u UN nije za sada odgovorila na zahev za komentar.

Portparol kancelarije izraelske vojske naveo je u saopštenju, nakon govora Netanijahua, da su Izrael i odbrambene snage te zemlje prijavile tu i druge lokacije više puta, kako u UN i dodatnim diplomatskim mrežama, tako i preko raznih medijskih kanala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: