Utorak, 23.06.2020.

11:18

Odluka kriznog štaba: Obavezno nošenje maski VIDEO

Na današnjoj sednici Kriznog štaba donesena odluka o obaveznom nošenju maski u gradskom i prigradskom prevozu. Preporuka maske i u zatvorenom prostoru.

Izvor: Tanjug

Odluka kriznog štaba: Obavezno nošenje maski VIDEO
Depositphotos/maponmyplate/Ilustracija

To je prenela agenija Tanjug.

Takođe, doneta je i odluka da KBC Bežanijska kosa u Beogradu postane kovid-19 bolnica, kao i da se, u cilju daljeg sprečavanja širenja koronavirusa, zabranjuju do daljnjeg posete bolnicama.

Imunolog i član Kriznog štaba Srdja Janković izjavio je da će nošenje maski biti obavezno u gradskom i prigradskom prevozu i da građani bez maski neće moći da uđu u vozila.

Janković je novinarima nakon sednice Kriznog štaba rekao da je ostaje kao preporuka da se maske nose u zatvorenim prostorima. "Što se tiče otvorenog prostora, važno je držanje socijalne distance", naveo je Janković.

On dodao da na snazi ostaju i dalje dosadašnja ograničenja - za zatvoreni prostor maksimalno 500 ljudi, dok na otvorenom nema ograničenja.

Upitan da li su predviđene neke kazne za nenošenje maski, Janković je rekao da je Krizni štab zauzeo stav da kaznena politika nije rešenje, ali da se u javni prvoz ne može ući bez maske.

Kliničko-bolnički centar "Bežanijska kosa" ulazi u kovid sistem, kako bi se obezbedili dodatni kapaciteti za kovid pacijente, zaključak je sa današnje sednice Kriznog štaba.

"Ne očekujemo značajno pogoršanje situacije, ukoliko se građani striktno budu pridržavali svih preporučenih mera", rekao je imunolog.

On je naveo da se ne može reći da je virus oslabio, već da je oslabila epidemija. Kako kaže, među zaraženima je veliki broj onih sa blažom kliničkom slikom ili bez ikakvih simptoma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: