Četvrtak, 16.04.2020.

15:07

Pričešće istom kašikom u crkvi u Požarevcu uprkos merama

U Sabornoj crkvi u Požarevcu i pored strogih mera Vlade Srbije održana je liturgija u prisustvu više od 70 vernika, uz njihovo pričešćivanje, prenele su Novosti

Izvor: Tanjug

Pričešće istom kašikom u crkvi u Požarevcu uprkos merama
Ilustracija: Depositphotos/Eillen

Među brojnim vernicima u crkvi bilo je i starijih od 65 godina, a vernika je bilo i ispred crkve, njih desetak, neki i sa decom, koji su držeći propisano odstojanje čekali da počne pričest, pa da uđu unutra.

Pričest je obavljena iz jedne čaše i jedne kašičice, nakon čega su svim vernicima istim ubrusom obrisana usta, navode Novosti. Okupljanje vernika u Sabornoj crkvi jutros na Veliki četvrtak jedna je osoba prijavila policiji oko 8.45, nakon čega je u crkvu upućena patrola. U PU Požarevac rečeno da je policija u civilu otišla i u crkvi zatekla petnaestak vernika, koji su, kako kažu, držali propisano odstojanje. Pošto je zabranjeno služenje liturgije u prisustvu vernika, Novostima je rečeno da će policija u narednom periodu preduzeti zakonske mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: