Petak, 20.12.2019.

17:44

Orilo se "UČK, UČK", "Kosovo je srce Albanije": Protest protiv "malog Šengena" i Vučića, izbio sukob VIDEO

Pred sastanak lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu" u Tirani su se okupili građani na protestu protiv sporazuma koji je inicirao predsednik Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Orilo se
FOTO TANJUG / ZORAN MIRKOVIC / bb

Protest, koji je organizovao pokret Samoopredeljenje, okupio je protivnike ove inicijative i dolaska predsednika Vučića u Tiranu na skup, koji su nosili transparent sa zastavom velike Albanije, albansku zastavu, skandirali "UČK, UČK...", zviždali i uzvikivali poruke nezadovoljstva, uz pominjanje Vučićevog imena.

Portal Balkan veb je preneo da je protest održan u parku pored Predsedništva, gde su se, kako se navodi, okupili brojni aktivisti, koji glasno uzvikuju da je "Kosovo srce Albanije".

"Demonstranti uzvikuju i da je "mali Šengen velika Srbija", albanskom premijeru Ediju Rami poručuju da radi protiv interesa Kosova, a u korist "velike Srbije", a Vučiću da prestane da negira masakr u Račku nad civilima.

Demonstranti su nosili zastave i transparente, a čule su se i pištaljke. Veliki broj policajaca je prisutan i mnogo novinarskih ekipa.

Pojedini albanski mediji navode i da je na protestu došlo do sukoba policije i demonstranata.

Nekoliko učesnika se obratilo putem megafona, a na brojnim transprentima ispisane su poruke na albanskom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Tirani, gde će danas i sutra učestvovati na sastanku lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu".

Oko 17h počeo je trilateralni sastanak predsednika Srbije Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

Oni će oko 19 sati u hotelu Rogner, prisustvovati donatorskom koncertu "Nikada nećete biti sami".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: