Četvrtak, 21.11.2019.

16:17

Bagdad: U sukobima poginulo sedam, povređeno 78 osoba

Trojica demonstranata ubijena su u žestokim sukobima koji su izbili u centralnom delu Bagdadu, čime se ukupan broj poginulih popeo na sedam.

Izvor: Tanjug

Bagdad: U sukobima poginulo sedam, povređeno 78 osoba

Bezbednosni i medicinski zvaničnici naveli su da su tri demonstranta ubijena, a 24 ranjena u ulici Rašid kasno popodne nakon sukoba sa snagama bezbednosti koji su upotrijebili suzavac, zvučne bombe i bojevu municiju kako bi ih rasterali, preneo je AP.

Prema navodima neimenovanih zvaničnika, dva demonstranta su poginula kada su ih pogodili kanisteri sa suzavcem, a jedan je poginuo od bojeve municije.

Četiri demonstranta su poginula u blizini mosta Ahrar, čime je broj poginulih porastao na sedam, a broj povređenih najmanje na 78.

Najmanje 325 osoba je poginulo od kada su počele masovne demonstracije u Bagdadu i na jugu Iraka od početka oktobra, preneo je Rojters.

Protesti su erupcija besa javnosti protiv vladajuće elite koja se bogati dok obični Iračani propadaju bez posla, zdravstvene zaštite i obrazovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: