Indonezija: Šestoro povređenih u samoubilačkom napadu

Šest ljudi povređeno je danas u napadu bombaša samoubice ispred policijske stanice u gradu Medan u Indoneziji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.11.2019.

09:34

Indonezija: Šestoro povređenih u samoubilačkom napadu
Foto: Tanjug/AP Photo/Binsar Bakkara

Portparol Nacionalne policije Dedi Prasetjo izjavio je da je napadač poginuo, a da su u eksploziji na parkingu ispred stanice povređena četiri policajca i dva civila.

Indonežanska antiteroristička jedinica Densus 88 istražuje da li je u pitanju usamljeni slučaj ili je napadač povezan sa nekom od radikalnih grupa kao što je Džamah Anšarut, koja se ugleda na Islamsku državu i često izvodi napade širom zemlje.

Motiv napada nije poznat, ali je u Indoneziji, najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji, poslednjih godina povećan je broj napada militantnih pobunjenika na policiju, navodi Rojters.

Agencija podseća da je pre mesec dana islamski militant izveo napad na bivšeg ministra bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: