Petak, 04.10.2019.

12:45

Micotakis poziva Tursku da kontroliše priliv migranata

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis optužio je Tursku da izgleda pokušava da eksploatiše evropsku migrantsku krizu za sopstvene ciljeve.

Izvor: Tanjug

Micotakis poziva Tursku da kontroliše priliv migranata
Ilustracija: EPA-EFE/ Edvard Molnar

On je istakao da Ankara mora da kontroliše priliv migranata na evropski kontinent.

"Želim da budem potpuno jasan. Turska mora da preuzme odgovornost. Ankara ima mogućnosti da kontroliše priliv migranata preko Egejskog mora i ne može da odaje utisak da eksploatiše to pitanje za svoje geopolititčke ciljeve", rekao je Micotakis, prenosi Rojters.

Grčka, koje je bila na ruti za Evropu za milione migranata 2015. godine, sada se, posle trogodišnjeg zatišja, suočava sa novim porastom broja ljudi koji prelaze Egejsko more iz susedne Turske.

Priliv migranata pojačao je prirtisak na prepune prihvatne centre u toj zemlji i naterao novu konzervativnu vladu da uvede strožu migrantsku politiku, uključujući strožu kontrolu granica i deportaciju više ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

12 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

15 h

Podeli: