Petak, 27.09.2019.

16:57

"Grubost policije prema migrantima su lažne vesti"

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, Davor Božinović, tvrdi da su optužbe migranata i udruženja na rad hrvatske granične policije najčešće lažne.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/ Vepar5

Božinović je odbacio nedavne navode medija da se migranti žigošu.

Povodom čestih pritužbi migranata i udruženja na rad policije i, kako se navodi, tvrdnjama da se hrvatska policija prema njima ponaša grubo i nezakonito, Božinović kaže da su s tim naučili da žive, da su svi prigovori ispitani, te da se najčešće radi o lažnim vestima.

"Nikad nismo naišli na potvrdu. I nedavno je bilo da se žigošu migranti, to odbacujemo. Sećate se i Sirijca koji je optužio hrvatsku policiju da ga je odvojila od petogodišnje ćerke. Baš smo juče dobili potvrdu iz Libana da dete postoji, ali da nikada nije napustila taj grad".

U intervjuu za Media servis, Božinović se dotakao i izjave slovenačkog premijera Marjana Šareca da je ulazak Hrvatske u Šengen "politička odluka" Evropske komisije na odlasku.

"Pokazali smo da Hrvatska po svim segmentima i po svih osam područja koja su važna za Šengen ispunjava sve kriterijume. Odbor za Šengen Evropske komisije početkom ovog meseca je potvrdio i poslao takvu preporuku Komisiji. Tu se ne radi ni o kakvoj nagradi. Niko do sada nije imao ovako kompleksne uslove za Šengen", zaključio je ministar unutarnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

12 h

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: