Sreda, 18.09.2019.

09:37

Rektorka ušla u zgradu Rektorata

Rektorka Univerziteta u Beogradu ušla jutros u zgradu Rektorata, koju grupa od petnaestak studenata iz udruženja "1 od 5 miliona" od petka drži pod blokadom.

Izvor: Tanjug

Rektorka ušla u zgradu Rektorata
Tanjug/Tanja Valiæ

Rektorka Ivanka Popović nije davala izjave okupljenim medijima.

Zajedno sa njom u zgradu su ušli i prorektor Gordana Ilić Popov i student-prorektor Danilo Potparić, dok su ostali zaposleni u Rektoratu ostali ispred zgrade.

Inače, pred zgradu Rektorata stigao je i lider DS Zorana Lutovac.

Rektorka Ivanka Popović je i juče ušla u zgradu a posle toga je za Tanjug rekla da je razgovarala sa studentima, ali nije želela da iznese detalje.

Razgovor je trajao oko pola sata, a osim rektorke, u zgradu su studenti, pustili i prorektorku i studenta prorektora.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević ocenio je juče da je blokada Rektorata Beogradskog univerziteta "flagrantno narušavanje autonomije univerziteta" i da je to "teror jedne male grupe ljudi koji se apsolutno bave politikom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: