Politika: Srbija će zabraniti maloletničke brakove

Srbija će zabraniti maloletničke brakove, piše Politika u sutrašnjem štampanom izdanju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.09.2019.

23:00

Politika: Srbija će zabraniti maloletničke brakove
Ilustracija: Deposit photos/BrianAJackson

To će biti omogućeno izmenama i dopunama Porodičkog zakona, saznaje Politika u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U februaru ove godine, inače, formirana je Nacionalna koalicija za suzbijanje dečjih brakova, čiji je cilj okončanje takve prakse, posebno među romskom populacijom.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku za prošlu godinu pominju 204 mladozenje i 1.215 nevesta u uzrastu između 16 i 19 godina, dok Unicefovo istraživanje pokazuje da se gotovo polovina romskih devojčica uda pre punoletstva, a petina stupi u brak pre navršene 15. godine. Gotovo 40 odsto romskih devojčica rodi dete između 15. i 18. godine, a četiri odsto postaju majke i pre navršene 15. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: