Nedelja, 08.09.2019.

13:58

"Stvarni mir je moguć kada talibani pristanu na primirje"

Kabinet avganistanskog predsednikada saopštio je stvarni mir moguć samo kada talibani zaustave svoje nasilje i održe direktne pregovore sa vladom.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/ bennyx83

"Pravi mir doći će kada talibani pristanu na primirje", naveli su iz kabineta Ašrafa Ganija, reagujući na saopštenje američkog predsednika Donalda Trampa da je otkazao mirovne pregovore sa talibanima u Kemp Dejvidu.

On je na Tviteru napisao da je sastanak otkazan zbog napada talibana u Kabulu u kojem je u četvrtak poginulo 11 osoba, uključujući jednog američkog vojnika, javio je AP.

Tramp je naveo da je "otkazao mirovne pregovore" i upitao se ko bi "ubio toliko ljudi da bi naizgled ojačao svoju poziciju" u pregovorima.

On je dodao da ako talibani ne mogu da poštuju primirje tokom pregovora, onda "oni verovatno nemaju moć" da ispregovaraju mirovni sporazum.

Napad se dogodio u trenutku kada je postojala nada da za postizanje mirovnog sporazuma, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: