Utorak, 11.06.2019.

16:09

Islamska država se uključuje u borbe u Kašmiru

Takozvana Islamska država tvrdi da se uključila u borbe u Kašmiru, gde se militanti decenijama bore protiv indijske vlasti.

Izvor: Tanjug

Islamska država se uključuje u borbe u Kašmiru
EPA-EFE/ FAROOQ KHAN

Ipak, ekstremna ideologija te organizacije nije naišla na prihvatanje u Kašmiiru, gde militanti tvrde da ona pokušava da prisvoji njihov pokret za nezavisnost.

Ta ekstremistička organizacija izdala je saopštenje na svom sajtu u kojem navodi da su "vojnici kalifata" ranjeni u sukobu u gradu Zinapora u Kašmiru, prenosi AP.

U saopštenju policije u najvećem gradu regiona, Sringaru, kaže se da su dva militanta koji su poginuli u okršaju bili inspirisani ’’ideologijom Islamske države’’ i da su bili traženi u vezi sa terorističkim zločinima.

Islamska država povremeno preuzima odgovornost za smrtonosne napade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: