Nedelja, 02.06.2019.

08:38

Tramp: Britanija da odbije da plati račun "za razvod" od EU

Donald Tramp izjavio je da bi VB trebalo da odbije da plati račun "za razvod" od EU i povuče se iz pregovora o Bregzitu, ako joj Brisel ne da šta želi.

Izvor: Tanjug

Tramp: Britanija da odbije da plati račun
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Uoči zvanične posete Britaniji, u koju stiže u ponedeljak, Tramp je u intervjuu za list "Sandej tajms" rekao da bi naredni britanski lider trebalo da pošalje Najdžela Faraža, kao nekog ko se najviše zalaže za Bregzit, da pregovara sa EU, prenosi Rojters.

Tramp je ranije u intervjuu londonskom tabloidu "San" ocenio da bi britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson bio "izvanredan" izbor za novog lidera Konzervativne partije, odnosno novog premijera, nakon ostavke Tereze Mej.

"Mislim da bi Boris uradio veoma dobar posao", rekao je Tramp.

Bi-Bi-Si navodi da će obezbeđivanje Trampove posete, tokom koje će se sastati sa članovima kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu Drugu i princa Harija, predstavljati operaciju vrednu više miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: