Sreda, 22.05.2019.

10:32

Automobil-bomba eksplodirao kod predsedničke palate, šest mrtvih FOTO

Najmanje šest osoba poginulo je u glavnom gradu Somalije u bombaškom napadu islamskih ekstremista, saopštila je policija.

Izvor: Beta

Automobil-bomba eksplodirao kod predsedničke palate, šest mrtvih FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Farahj Abdi Warsameh/Ilustracija

U eksploziji automobila-bombe koji je vozio samoubica povređeno je više od 13 ljudi, a većina poginulih su vojnici, navela je policija.

Odgovornost za napad u Mogadišu preuzela je somalijska ekstremistička pobunjenička grupa Al-Šabab, navodeći da su na meti bila vozila sa vladinim zvaničnicima. Automobil-bomba je eksplodirao kod bezbednosnog punkta u blizini predsedničke palate dok su vojnici vršili bezbednosne provere vozila na glavnom putu.

Al-Šabab često izvodi bombaške napade u Mogadišu blizu predsedničkog kompleksa i u hotelima u kojima često borave zvaničnici vlade i stranci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: