Nakon podrške Pupovcu, Ćiro Blažević "dobio" umrlicu

Društvenim mrežama širi se umrlica s likom i imenom bivšeg fudbalskog trenera Miroslava Ćire Blaževića.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.05.2019.

19:09

Nakon podrške Pupovcu, Ćiro Blažević
Foto: Mark Thompson/Getty Images

Blažević je "dobio" umrlicu nakon što je objavio da je snimio predizborni spot u znak podrške Samostalnoj demokratskoj stranci Srba u Hrvatskoj i Miloradu Pupovcu.

Kako je preneo hrvatski portal Indeks, na ovoj morbidnoj umrlici piše:

"Svim prijateljima, rođacima i poznanicima javljamo da nas je 15. svibnja 2019. godine kada je zauvijek napustio naš trener svih trenera".

Da je upravo Ćirina podrška Pupovcu nekoga motivisala da mu izradi lažnu umrlicu svedoči i to što je kao datum smrti stavljen upravo 15. maj, kada je objavljeno da se Ćiro uključio u kampanju SDS S, konstatuje portal.

U lažnoj umrlici najavljena je čak i sahrana Ćiri za 18. maja u 16 sati na zagrebačkom Mirogoju, a kao ožalošćeni su navedeni "Milorad Pupovac s članstvom SDSS-a, Andrej Plenković (Anemični), Gordan Jandroković (Njonjo) itd".

Upitan da li zna ko je osmislio ovu morbidnu umrlicu, Blažević je rekao:

"Zahvalan sam mu, ko god je to napisao. Ja sam živ, a on napravio umrlicu i ja je čitam. Nema puno ljudi tu privilegiju. Napiši da sam mu zahvalan", rekao je kroz smeh Blažević.

Potom je objasnio zašto se uopšte odlučio na podršku SDSS.

"Samo za dobrobit naroda kojem pripadam i kojeg volim, znam da samo tolerancija, razumevanje i dijalog može sprečiti ono najgore kroz što smo prošli. Moramo imati toleranciju za one druge veroispovijesti. A i Pupovac se ne treba previše buniti jer ima priliku da kaže u saboru sve što misli, za razliku od Hrvata u Srbiji koji nemaju tolku priliku", rekao je Blažević.

Ponovio je da Srbi, koji žive u Hrvatskoj nisu drugačiji od Hrvata i da bi odnos dvaju naroda trebalo da bude civilizovan.

"Oni su isti kao mi. Najvažnije je da običan puk ima jedan civilizovan odnos. Ne znam zašto to ne bi bilo tako, kad pogledam istoriju Francuza i Nemaca, danas su u prijateljskom odnosu, a imali su sve razloge da se mrze", naveo je i istakao da Srbi, kako je kazao, moraju da vide prijateljstvo Hrvata i našu dobronamernost prema njima.

Blažević je ukazao da kojim slučajem nije pravi, dokazani Hrvat ne bi se, ističe, usudio tako da interveniše.

Hteo je, kaže, da upozori sve Hrvate da treba da imaju toleranciju i razumevanje za one koji su hendikepirani na neki način u društvu.

"Oni moraju da vide naše prijateljstvo i našu dobronamjernost prema njima. Tako se stvara naš kredibilitet kao nacije. Mi imamo svoju domovinu, uspostavimo jedan odnos susedski, dobronamerni. I da živimo u miru", naveo je Blažević u izjavi za Indeks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

12 h

Podeli: