Petak, 26.04.2019.

10:33

Vučić: Vaša poseta dotakla srce svih u Srbiji; Putin: Podržaćemo Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug

Vučić: Vaša poseta dotakla srce svih u Srbiji; Putin: Podržaćemo Srbiju
FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/ nr

Glavna tema razgovora je bilo Kosovo i Metohija, kako su obe strane najavile pre susreta.

Vučić je obavestio Putina o razvoju situacije na KiM i u kom pravcu ide rešavanje kosovskog problema, a Putin je potvrdio da zvanična Moskva pažljivo prati situaciju i da će pružiti Srbiji podršku, navode nezvanični izvori posle sastanka dva lidera.

Vučić je na početku bilateralnog sastanka rekao da ne razume neverovatne poteze Prištine, a bilo je reči i o predstojećem sastanku u Berlinu.

Zahvalio je ruskom predsedniku na podršci, posebno kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i celovitosti zemlje.

Putin je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku. Dodao je i da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dve zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Vučić je rekao i da je u saradnji dve zemlje postignuto mnogo konkretnih rezultata. "Zadovoljan sam zbog mogućnosti da se sastanemo na marginama današnjeg skupa i porazgovaramo o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu", rekao je ruski predsednik, koji je, takođe, podsetio na svoju posetu Beogradu u januaru ove godine.

Prema njegovim rečima, ta poseta je doprinela aktiviranju bilateralne saradnje. Vučić je rekao da u Srbiji tu posetu doživljavaju kao istorijsku. To je bila poseta koja je, prema Vučićevim rečima, dotakla srca svih građana Srbije.

Srpski predsednik, inače, na početku sastanka je čestitao Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs. Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: