Nedelja, 07.04.2019.

18:20

Demarš Pakistana indijskom diplomati zbog mogućeg napada

Pakistanske vlasti su, nakon upozorenja na mogućnost novog napada iz susedne Indije, objavile da su pozvale na razgovor zamenika Visokog komesara Indije.

Izvor: Tanjug

Demarš Pakistana indijskom diplomati zbog mogućeg napada
Foto: snehitdesign/depositphotos.com

Njemu je uručen demarš, prenosi Rojters.

"Indijski zamenik Visokog komesara pozvan je da primi demarš u skladu sa današnjim brifingom ministra spoljnih poslova i upozorenje da ne bude nikakvih nesrećnih slučajeva", napisao je na Tviteru portparol pakistanskog Ministarstva spoljnih poslova Mohamed Fajsal.

Šef pakistanske diplomatije Šah Mahmud Kureši izjavio je ranije danas da Pakistan ima "pouzdane obaveštajne podatke" da će Indija ponovo napasti ovog meseca.

Rojters navodi da je izjava Kurešija stigla u trenutku kada je delovalo da su se smirile tenzije nastale nakon februarskog sukoba ove dve susedne zemlje koje obe raspolažu nuklearnim oružjem.

"Napad bi mogao da se desi između 16. i 20. aprila", kazao je Kureši i dodao da je Pakistan izneo zabrinutost u vezi sa tim pred pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Rojters podseća da je u samoubilačkom napadu automobilom bombom koji su 14. februara izveli ekstremisti sa bazom u Pakistanu ubijeno najmanje 40 pripadnika indijskih paravojnih snaga, a rizik od sukoba dramatično je porastao 27. februara kada je Indija pokrenula vazdušni napad na ono što je tvrdila da je kamp za obuku ekstremista.

Narednog dana Pakistan je oborio indijski borbeni avion, zarobivši pilota koji je kasnije oslobođen. "Imamo pouzdane obaveštajne podatke da Indija planira novi napad na Pakistan.

Prema našim informacijama, to bi moglo da se desi između 16. i 20. aprila", rekao je Kureši novinarima u rodnom gradu Multan.

Rojters navodi da još uvek nije dobio reagovanje indijskog Ministarstva spoljnih poslova na ovu tvrdnju šefa pakistanske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: