Nedelja, 17.03.2019.

13:17

MUP: Obradović i huligani nasrnuli na policajce

MUP saopštio da je nekolicina huligana predvođena jednim od lidera SzS Boškom Obradovićem napala pripadnike policije na uglu ulica kralja Milana i kneza Miloša.

Izvor: Tanjug

MUP: Obradović i huligani nasrnuli na policajce
Foto: Tanjug/Tanja Valiè

"Oni su fizički nasrnuli na pripadnike policije i pokušavaju da ih udare kamionom i probiju kordon", naveo je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje napad na policijske službenike koji rade svoj posao i brinu o očuvanju javnog reda i mira.

Demonstranti predvođeni Boškom Obradovićem uleteli su u kordon žandarmerije na uglu Kneza Miloša i Srpskih vladara.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio današnji fizički napad na pripadnike policije i pozvao na hitno procesuiraje i kažnjavanje odgovornih.

"Najoštrije osuđujem fizički napad na pripadnike MUP-a od strane lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih sledbenika", istakao je Stefanović.

On je ocenio skandaloznim i nedopustivim to što Đilas i Obradović pokušavaju da svoju politiku sprovode fizičkim napadima na policijske službenike.

"Pozivam sve državne organe da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve one koji su danas napali policijske službenike", istakao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantuje tvrdnje da je policija upotrebila suzavac protiv demonstranata.

"Apsolutna je laž i izmišljotina da je policija u bilo kom trenutku, tokom protesta, upotrebila suzavac", rekao je Stefanović za Tanjug.

Ministar navodi da su pojedini, nasilni, demonstranti prskali sprejevima policajce, a jedan je, kaže ministar, pretio i nožem pripadnicima policije.

Kako navodi Tanjug, blokirana su sva tri ulaza u Predsedništvo Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: