Ponedeljak, 22.10.2018.

11:12

"173.000 dinara mesečno za penzionera u sukobu interesa"

Koalicija za nadzor javnih finansija je objavila saopštenje u kom poziva guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković da odgovori na pitanja.

Izvor: B92

Povod za obraćanje je radno angažovanje Radoslava Sretenovića, bivšeg predsednika Državne revizorske institucije u NBS.

Dodaje se da je to suprotno Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

“Koji je osnov i razlog radnog angažovanja doskorašnjeg predsednika Saveta Državne revizorske institucije Radoslava Sretenovića u Narodnoj banci Srbije na radnom mestu glavnog internog revizora, od 07. maja 2018. godine, s mesečnom platom od 173000 dinara? Da li joj je poznato da je Radoslav Sretenović stekao uslov za starosnu penziju februara 2018. godine? Da li joj je poznato da je Narodna banka Srbije subjekt revizije koju sprovodi Državna revizorska institucija na čijem je čelu do 25. aprila 2018. godine bio Radoslav Sretenović? Da li joj je poznato da je članom 38. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije propisano da funkcioner kome je prestala javna funkcija, dve godine po prestanku funkcije ne može da zasnuje radni odnos, odnosno poslovnu saradnju sa pravnim licem, preduzetnikom ili međunarodnom organizacijom koja obavlja delatnosti u vezi sa funkcijom koju je funkcioner vršio, osim po dobijenoj saglasnosti Agencije. Da li joj je poznato da radno angažovanje Radoslava Sretenovića protivno navedenoj zakonskoj zabrani predstavlja frapantan primer sukob interesa koji, po automatizmu, povlači pitanje njene moralne i krivične odgovornosti?“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Koalicija za nadzor javnih finansija “ohrabruje guvernera da hitno odgovori na postavljena pitanja i građanima Srbije pojasni zbog čega tačno je za njih dobro da svakog meseca izdvoje 173000 dinara za protivzakoniti angažman penzionera u sukobu interesa“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: