Ponedeljak, 15.10.2018.

16:20

Mediji: Smenjen kosovski ministar policije

Na zahtev stranke ANK, smenjen je ministar unutrašnjih poslova Bejtuš Gaši, izjavio je za prištinske medije organizacioni sekretar te partije Rahim Pacoli.

Izvor: Beta

Mediji: Smenjen kosovski ministar policije
Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

"Mogu da vam potvrdim da je smenjen jedan ministar iz redova ANK. Ne želim da spominjem imena. Partija je tražila smenu jednog ministra iz redova stranke zbog lošeg rešavanja pitanja koji se tiču građana. Očekuje se da sada na tu funkciju bude imenovan neko drugi", kazao je Pacoli za prištinske medije.

Upitan da li će na mesto Gašija biti imenovan Ekrem Mustafa iz Uroševca, Pacoli to nije negirao niti potvrdio.

"Još uvek se ne zna dali dolazi Mustafa ili neko drugi", kazao je visoki funkcioner stranke i blizak rođak predsednika partije, ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.

Gaši je pre izbora za ministra unutrašnjih poslova bio zamenik ministra Bezbednosnih snaga Kosova.

Ukoliko se potvrdi vest o smeni Gašija, on je drugi ministar unutrašnjih poslova koji je smenjen od formiranja vlade sa Ramušem Haradinajem na čelu.

Prethodno je zbog afere "Gulenisti", kada je uhapšeno i deportovano šest turskih državljana osumnjičenih za povezanost sa pokretom Fetulaha Gulena, smenjen Fljamur Sefaj.

I ministarka ekologije i prostornog planiranja Aljbena Rešitaj iz ANK je ranije podnela ostavku i imenovana je za savetnika premijera Haradinaja.

Prema zakonu o vladi Kosova, premijer ima pravo da razrešava i smenjuje ministre i te odluke ne treba da budu potvrđene od kupštine Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: