Petak, 10.08.2018.

13:14

Dačić: Hoće Bujanovac i Preševo... Ma, nemoj da se...

Potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da su za rešavanje kosovskog problema najveći problem kosovski Albanci i oni koji ih podržavaju.

Izvor: B92

Dačić: Hoće Bujanovac i Preševo... Ma, nemoj da se...
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

On je istakao i da će Beograd nastaviti borbu za teritorijalni integritet i suverenitet.

“Ja sam oduvek govorio o tome da treba razdvojiti srpski i albanski deo Kosova. To je moje lično mišljenje… Ne mogu da komentarišem šta predsednik Srbije Aleksandar Vučić podrazumeva pod razgraničenjem, ali želim da kažem – nemojmo da govorimo o tome kao da je to pitanje već na stolu. To je odraz naše želje da se dođe do kompromisa”, rekao je Dačić.

Dodao je i da “verovatno postoji mnogo ideja kako bi to mogli da se izvede”.

”Ali postoji principijelna stvar, prištinska strana nas dovodi do toga da, da je sa naše strane neko sa slabijim živcima rekao bi, ma šta ja ima sa vama više da razgovaram… Oni hoće Bujanovac i Preševo da pripadnu Kosovu i to je za njih kompromis… Ma, nemoj da se… Nemojmo da izigravamo budale u dijalogu”, naveo je Dačić.

Istakao je i da su kosovski Albanci najveći problem u pokušaju da se ostvari kompromis, kao i oni koji ih podržavaju.

“To što je predsednik rekao, to je praktično pokušaj da se dođe do nekog kompromisnog rešenja. Da li i kada, videćemo, on sam kaže, a i meni je rekao da su male šanse da dođe do dogovora. Šta dogovor podrazumeva, o tome tek treba da se razgovara”, naveo je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: