"Prolazim torturu jer se interesujem za ubistvo Ivanovića"

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve kaže da mogući razlog zbog čega prolazi kroz "torturu" činjenica da se "interesuje" za slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Izvor: Beta

Utorak, 24.07.2018.

00:48

Screenshot

"Jedan od motiva za represiju koja se sprovodi mogao bi biti to što se interesujem za ubistvo, likvidaciju, streljanje Olivera Ivanovića", rekao je Cvetković uživo u obraćanju na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je pokazao papir za koji je kazao da je reč o dokumentu koji mu je izdala služba Kosovskih policijskih snaga (KPS), 19. maja 2018. godine.

Objasnio je da se KPS-u obratio pošto se konsultovao sa pojedinim pripadnicima službi bezbednosti u Srbiji.

"Potom sam se uredno obratio nadležnim organima bezbednosti, to jest KPS-u, gde sam u kontaktu sa njima dostavio informacije, jer želim da se dođe do ubica i organizatora likvidacije Olivera Ivanovića", naveo je Cvetković.

Pokazao je i dokument koji mu je izdalo Specijalno tužilaštvo iz Prištine 27. juna 2018. godine.

"Sve to je jedan od mogućih razloga zašto sam bio otet, zašto sam prolazio torturu i zašto su pokušali da me ubiju", rekao je Cvetković i dodao da će podneti krivične prijave protiv "određenih ljudi".

"Koliko god organizovane kriminalne grupe bile moćne u ovom trenutku, jasno je da će pre ili kasnije biti sankcionisane. Raduje me reakcija i velika nervoza koju vidim i mislim da ti nemušti pokušaji idu u prilog tome da oni koji treba da budu uplašeni jesu uplašeni. Ja sam svestan opasnosti koja se nadvila nad mene, ali ja nisam neko s kim mogu da manipulišu, da me ucene, a još manje da me uplaše", kazao je Cvetković.

Dodao je da će učiniti sve da neka važna pitanja postavi predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću. Pokazao je i naslovne stranice pojedinih tabloida koji su ga optuživali da je deo "zavere" protiv Srbije i upitao Vučića da li je on organizovao da ti "kriminalno-propagandni mehanizmi" tako pišu protiv njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: