Ponedeljak, 11.06.2018.

15:46

Đurić: Neviđen akt nasilja, pala i krv

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je da je prilikom protesta zbog cene goriva napadnut nedužan stanovnik Beograda.

Izvor: Tanjug

Đurić: Neviđen akt nasilja, pala i krv
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

On je dodao da je to neviđen akt nasilja, gde je i "pala krv" i zatražio reakciju nadležnih organa.

"Napadnut je nedužan stanovnik Beograda samo zato što se usudio da pita zbog čega Đilasovi, Jankovićevi, Jeremićevi, Tadićevi batinaši to rade. Usudio se da pita i dobio batine od huligana", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da SNS traži da počinici tog gnusnog akta nasilja budu izvedeni pred lice pravde.

Kako je rekao, Srbija nije zemlja u kojoj može da se toleriše ovakav akt nasilja, koji se, kaže, nije desio od ubistva Ranka Panića.

Zbog toga je neophodno da se u skladu za zakonom i procedurama i postupi, dodao je Đurić.

Dodao je da je na sve što se dešavalo i što se dešava SNS mesecima upozoravala - "da će u nedostatku argumenata, politike i podrške građana pokušati nasilnim metodama da dođu na vlast u Srbiji i da se, u nedostatku politike, upuštaju u obmanu i laž".

On je rekao da neki od onih koji pozivaju građane na takve akcije imaju prijavljene imovine 25 miliona evra, a slična situacija je i sa drugima.

"Tadić poziva na protest, tobože na nezadovoljstvo zbog povećanja akciza, a upravo su ih oni, svi zajedno dok su bili na vlasti 2009. godine povećali 54 odsto. Pogledajte 'Službeni glasnik' od 22. januara 2009. godine", rekao je Đurić.

Samo u tom danu, naveo je, po nalogu režima Tadića, Jankovića, Đilasa, povećane su akcize sa 27,5 dinara po litri na čak 42 dinara.

"Lažu na isti način i u vezi cene električne energije", kazao je Đurić.

Kako je rekao, oni koji su ekonomiju zemlje i standard građana uništili pokušavaju građane da uvuku u pokušaj destabilizacije u zemlji.

"A jedini cilj im je da dođu na vlast, kako bi mogli da nastave pljačku", istakao je Đurić i dodao da građani o tome ne bi trebalo da imaju dilemu.

Takođe je dodao da građani ne treba da imaju dileme da iza tih protesta stoje Tadićevi, Jeremićevi, Đilasovi ljudi, koji se "hvale time po društvenim mrežama".

Đurić je podsetio i na reči predsednika Srbije da se miran protest može razumeti, ali ne i maltretiranje majke sa detetom, zaustavljanje patrijarha, kao i na desetine hiljada građana u njihovim poslovima...

Dodao je da to rade ljudi koji nemaju predstavu ni koliko košta litar benzina, niti kilovat električne energije.

Đurić je ukazao da je Miškovićev saradnik Dragan Murar tvitovao i pozvao "da padne krv", i naveo da je nekoliko sati nakon toga "krv i pala".

Kako je dodao, nakon svih poziva na društvenim mrežama da padne krv, to se i desilo, a prebijanje građana je opomena Srbiji.

"Još od ubistva Ranka Panića ovakvu vrstu političkog nasilja u Srbiji nismo vdieli", rekao je DJurić.

Kako je rekao, oni koji organizuju proteste nemaju nikakvu politiku i "vidi se tajkunski i mafijaški rukopis političara koji su zemlju zavili i crno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Podeli: