Udruženje "Atina" dobilo važnu licencu

Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama "Atina" dobilo je licencu za pružanje usluge stanovanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

13:49

Udruženje

Ta usluga, kako se ističe u sapštenju, namenjena je za podršku devojkama i ženama žrtvama trgovine ljudima i različitih oblika eksploatacije.

"Ovo je prva licencirana usluga za žrtve trgovine ljudima u Srbiji i plod je 15-godišnjeg napora 'Atininog' tima da se ova usluga od strane države prepozna kao neophodna i nezaobilazna u pružanju podrške ženama koje su preživele ovu vrsta nasilja. Usluga stanovanja uz podršku predstavlja zbir aktivnosti koje imaju za cilj da žrtvama trgovine ljudima omoguće ekonomsko osnaživanje, osamostaljivanje, reintegraciju i uključivanje u zajednicu, te unapređenje opšteg kvaliteta života ovih žena u socijalnoj sredini, kroz održavanje i puno razvijanje njihovih potencijala", ističe u saopštenju ta organizacija.

Podseća se da je udruženje "Atina" 2003. pokrenula Privremenu kuću, spečifican program podrške za devojke i žene koje su imale potrebu za sigurnim smeštajem, kao i da su do sada 302 žene i devojke našle svoje utočište u okviru ove kuće, a od osnivanja do danas, to je ostao jedini prostor u Srbiji gde se nudi ovakva specijalizovana vrsta smeštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: