Ponedeljak, 04.12.2017.

10:14

Putin naredio, prvi "strani agenti" već ove nedelje

Vladimir Putin naložio Ministarstvu pravde Rusije da uvede u registar medije - strane agente. Ukaz je objavljen na zvaničnom portalu za pravne informacije.

Izvor: Sputnjik

Putin naredio, prvi
Tanjug-AP, arhiva

Resor ima pravo da rešava ko će stranim medijima davati status stranog agenta, kao i da ih isključuje sa spiska. Kako je Sputnjiku saopštio izvor u Savetu Federacije, prvi mediji - strani agenti će biti registrovani već ove nedelje.

"Radi se o devet američkih medija koji su već dobijali upozorenja od Ministarstva pravde", naveo je sagovornik agencije.

Putin je potpisao zakon o medijima stranim agentima 25. novembra. Taj status može da dobije svaki strani medij koji će dobiti finansiranje ili imovinu zbog granice. Zakon se neće odnositi na rad ruskih medija.

Mediji koji budu proglašeni za strane agente treba na odgovarajući način markirati materijale i predstavljati izveštaje.

Za grubo kršenje zakona Državna duma je predložila novčanu kaznu za pravna lica od 5 miliona rubalja, a za fizička 100.000 rubalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: