Utorak, 14.11.2017.

07:23

Nakon 30 godina proterana iz SAD u CG zbog jedne rečenice

Pedesetogodišnja Zahrija Purović deportovana je u Crnu Goru iz Sjedinjenih Američkih Država nakon 30 godina provedenih u toj zemlji.

Izvor: B92, CDM

Nakon 30 godina proterana iz SAD u CG zbog jedne rečenice
Screenshot

Ona se u suzama oprostila od svojih sinova Elvira i Arijana, prenosi portal CDM.

Iako je Zahrija u Mičigenu, u gradu Sterling Hajts podigla decu i plaćala dažbine državi, morala je da napusti SAD po odluci suda i imigracionih vlasti. Iako nema kriminalni dosije, proterana je iz države, po rečima njenih sinova, kao najveći kriminalac. Morala je odmah da kupi avionsku kartu i vrati se za Crnu Goru, prenosi američki portal "Em lajv"..

Problemi za Zahriju počeli su 2001. godine, kada su, prema rečima porodice, ona i njen suprug dali oprečne izjave o tome kada i gde su se upoznali.

Zahrija je rekla da su se upoznali u SAD, a njen suprug da su se venčali pre nego što su otišli u SAD. Te izjave nisu se dopale imigracionim vlastima.

Tada su im kazali da ih obmanjuju i da će zbog toga biti deportovani.

Nakon toga Zahrija je imala razgovor u Odeljenju za imigraciju, gde su joj poručili da će morati da kupi kartu i iseli se iz zemlje.

Proces je trajao više godina, a Zahrijin advokat navodi da je deportacija besmislena i da Zahrija ima veoma malo veza sa rodnom zemljom koju nije posećivala otkad se odselila.

Njen najmlađi sin Elvir kaže da su se do kraja nadali da će sud ipak dozvoliti da ostane u zemlji, ali se to ipak nije dogodilo.

“Ovo baš boli. Ne znam šta da radim”, kaže Elvir.

“Ne želim da mislim o njenom odlasku. To me mnogo povređuje”, ističe njen sin Arijan.

Zahrija je u SAD došla sa 19 godina. Sada se sa 50 vraća u Crnu Goru i već je zabrinuta za svoju sudbinu.

Kako se navodi, ona ima zdravstvenih problema sa kičmom i već je imala nekoliko fizikalnih terapija u Mičigenu.

“Plašim se za svoje zdravstveno stanje. Briga o bolesnicima u Crnoj Gori je jako loša. Bojim se da neću imati adekvatnu zdravstvenu uslugu”, žali se Zahrija, prenosi CDM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: