Brnabić: Lično razumem emotivnu reakciju Vulinove partije

Premijerka Srbije izjavila da je sukob ministra odbrane i KRIK-a u vezi porekla novca kojim je Aleksandar Vulin kupio stan, sukob u kome ne učestvuje Vlada.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.09.2017.

14:43

Brnabić: Lično razumem emotivnu reakciju Vulinove partije
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Komentarišući saopštenje Vulinovog Pokreta socijalista u kome se navodi da je novinar Mreže za istraživanje kriminala i korupcije "narkoman", premijerka je novinarima na forumu o poslovanju u jugoistočnoj Evropi kazala da je reč o izjavi jedne partije, a ne ministra odbrane.

"Ne slažem se sa tom retorikom, to nije moj stil, ne bih se tako izražavala, ali lično razumem emotivnu reakciju, jer sam sa tim portalom pre nekoliko meseci imala istu emotivnu reakciju", kazala je Ana Brnabić dodajući da portal KRIK nije "ni policija ni tužilaštvo".

Upitana da ipak iznese stav o navodima tog portala, premijerka je rekla da će se tim pitanjem baviti nadležne državne institucije.

"Mediji su jako često bili kritični sa pravom kada se bavimo stvarima van naše nadležnosti. U ovom slučaju ostavljam to nadležnim organima", kazala je Ana Brnabić u Beogradu.

KRIK je objavio da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u širem centru Beograda. Prema KRIK-u, Vulin je Agenciji dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Agencija je nakon provere Vulinove imovine, u decembru 2015. godine, prijavila ministra Tužilaštvu za organizovani kriminal, pod sumnjom da je počinio neko krivično delo. Dve godine kasnije, Tužilaštvo je obustavilo postupak, navodeći da nije utvrdilo da je Vulin izvršio krivično delo iz njihove nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: