Tropski talas dobio ime: Lucifer se nadvio nad Srbijom

Pakleni tropski talas koji već nedeljama stvara velike probleme širom južne i jugoistočne Evrope je dobio naziv Lucifer, piše britanski Miror.

Izvor: B92

Petak, 04.08.2017.

14:27

Tropski talas dobio ime: Lucifer se nadvio nad Srbijom
Tanjug

Dodaje se i da su države poput Španije, Italije i Hrvatske pod temperaturama koje prelaze 40 stepeni, kao i da nadležni upozoravaju stanovništvo na opasnost.

“Italijani su toplotnom talasu dali ime Lucifer, a pod njegovim uticajem je još 11 država u kojima su na snazi opasne vremenske prilike. Među njima su Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Poljska...“, piše Miror.

Navodi se i da su upozorenja na velike vrućine izdata u 26 velikih evropskih gradova, pošto se očekuje da još jedan toplotni talas udari Evropu, pošto se bude izmestio iz Afrike preko Sredozemnog mora.

Crveni meteo-alarm je na snazi i u Firenci, Rimu, Veneciji i Veroni, a na najvećem udaru su turisti, koji veći deo dana, pod suncem, provode na otvorenom.

Miror piše i da su u delovima Španije izmerene temperature od 43 stepena, kao i da je turistima savetovano da ostanu u hladovini i da se ne izlažu suncu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: