Putin naredio: 755 američkih diplomata da napusti Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da 755 američkih diplomata napusti Rusiju, prenosi AFP.

Izvor: B92

Nedelja, 30.07.2017.

19:29

Putin naredio: 755 američkih diplomata da napusti Rusiju
Foto: Gettyimages

Putin je u intervjuu za televiziju “Rusija 1“ naveo da će diplomate morati da napuste Rusiju zbog novih sankcija koje je uveo Vašington.

“Američka strana je napravila poteze koji, važno je da se naglasi, nikako nisu isprovocirani. Ti potezi uključuju sankcije, pokušaje mešanja u druge države, uključujući i naše saveznike, koji su zainteresovani da nastave saradnju sa Rusijom“, rekao je ruski lider.

“Čekali smo poprilično dugo da se nešto možda promeni na bolje, nadali smo se, ali izgleda da se situacija neće menjati u skorije vreme... Odlučio sam da je vreme da pokažemo da ništa nećemo da ostavimo bez odgovora“, naglasio je on.

Da podsetimo, ranije ove nedelje, američki Kongers odobrio je nove sankcije protiv Rusije, Irana i Severne Koreje.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da je Moskva rekla Vašingtonu da redukuje broj diplomata u Rusiji na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio danas da Rusija može da uvede dodatna ograničenja Sjedinjenim Američkim Državama, ali da to, za sada, neće učiniti jer bi to moglo da naškodi međunarodnim odnosima.

Komentarišući za rusku medijsku kuću VGTRK pooštravanje američkih sankcija protiv Rusije i ruski odgovor na to, Putin je istakao da Moskva i Vašington i dalje imaju opsežnu saradnju u mnogim oblastima, prenosi Tas s.

"Mi imamo šta da kažemo i možemo uvesti ograničenja u takvim sferama naših zajedničkih aktivnosti, što bi bilo veoma bolno za američku stranu. Ali, ne smatram da bi to trebalo učiniti, jer bi to nanelo štetu razvoju međunarodnih odnosa", rekao je ruski predsednik.

Istovremeno, Rojters interpretira da je Putin rekao da bi Rusija mogla da razmotri uvođenje dodatnih mera protiv SAD, ali da se "za sada" protiv takvim potezima.

"Danas sam protiv toga", istakao je Putin u intervjuu, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: