Petak, 17.03.2017.

15:45

"Pomenuo Vučića" u bolnici, mora da plati 10.000 dinara

Prekršajni sud u Čačku kaznio je poljoprivrednika Miloša Pajovića (22) iz sela Mršinci kod Čačka sa 10.000 dinara.

Izvor: Beta

Default images

Pajović je kažnjen jer je u čačanskoj bolnici narušavao javni red i mir, a u presudi se navodi da je tom prilikom "pominjao i premijera Aleksandra Vučića", objavio je čačanski portal Moravainfo.

Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je odvezao u čačansku bolnicu na urgentno odeljenje.

Pozvao je medicinsku sestru i doktorku da preuzmu njegovog komšiju iz vozila jer nije mogao da hoda, a doktorka je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputom odvede u hiruršku ambulantu.

On je rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice i neka ga doktorka vodi na hirurgiju, na šta je doktorka odgovorila da je ona lekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odeljenje.

"Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući", odgovorio je Pajović doktorki, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice, navodi se u presudi Prekršajnog suda.

Policija je po prijavi iz bolnice podnela protiv njega prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zastupnici okrivljenog su istakli da se nigde u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je "jedino što mu je stavljeno na teret pominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktorkom".

Međutim, kako prenosi Morava info, doktorka Biljana Kočović naglašava da prijavu protiv Pajovića nije podnela zbog "pominjanja Vučića" nego zbog njegovog bahatog i neprimerenog ponašanja.

"Bio je veoma nepristojan i neprijatan prema meni i osoblju bolnice. Meni je izgovorio sve i svašta. On jeste to rekao za Vučića, ali je prijavu dobio zbog vređanja i bahatog ponašanja u javnoj ustanovi. Nije on zbog Vučića dobio presudu", izjavila je Kočovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: