Ponedeljak, 25.07.2016.

15:15

Živković traži da svi članovi vlade imaju lekarsko

Predsednik Nove stranke Zoran Živković zatražio je zakonske izmene kako bi svi članovi vlade pre izbora morali da dostave parlamentu lekarsko uverenje.

Izvor: Tanjug

Živković traži da svi članovi vlade imaju lekarsko
Foto: Tanjug

Živković je uputio u skupštinsku proceduru Predlog dopuna Zakona o Vladi, kojim se predviđa uvođenje obaveze postojanja lekarskog uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u državnim organima.

Iz Nove podsećaju da takav predlog zakona nije novina, budući da je obavezan zdravstveni pregled uvela vlada Zorana Đindića, ali da je ta obaveza ukinuta posle 2004. godine.

Živković je naveo da su u poslednjoj deceniji mnogobrojne odluke vlade i ministarstava pojedinačno nanele štetu državi i građanima.

"Predložene izmene uvećaće izvesnost da na visoke funkcije u našoj državi ne mogu doći osobe koje ne ispunjavaju osnovne zdravstvene uslove za njihovo obavljanje", istakao je Živković u obrazloženju.

Predloženim dopunama takođe je predviđeno da član vlade ne može biti na drugoj javnoj funkciji u državnom organu, organu autonomne pokrajine, opštine, grada, grada Beograda, niti vršiti delatnost koja je po zakonu nespojiva s dužnošcu clana Vlade, niti stvoriti mogucnost sukoba javnog i privatnog interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: