Petak, 22.07.2016.

10:08

Karadžić uložio žalbu: Proces zarad demonizacije

Ratni lider bosanskih Srba Radovan Karadžić uložio je žalbu na presudu od 40 godina zatvora za zločine u BiH koju mu je izrekao Haški tribunal, javlja AFP.

Izvor: B92, Beta

Karadžić uložio žalbu: Proces zarad demonizacije
Foto: Tanjug

Karadžić je prvostepeno osuđen u martu ove godine, a u presudi je ocenjeno da je odgovoran za genocid u Srebrenici, opsadu Sarajeva i brojne zločine u sedam opština.

Karadžić je nakon izricanja presude rekao da je šokiran presudom i ocenio da je ona zasnovana na "improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama i indikacijama, a ne na činjenicama".

U dokumentu u koji je imala uvid agencija Frans pres Karadžić je naveo 50 osnova za žalbu. On tvrdi da je bio podvrgnut "političkom procesu čiji je cilj bio da potvrdi demonizaciju srpskog naroda u Bosni i njega lično", naveo je njegov advokat Piter Robinson u saopštenju.

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron imenovao je nedavno sudije Žalbenog veća u slučaju Karadžić.

Žalbenim većem predsedavaće sudija Teodor Meron, a pored njega imenovani su i sudije Vilijem Husein Sekule, Vag Prise Jensen, Žoze Rikardo de Prada Solesa i sudija Grasijela Suzana Gati Santana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: