Nedelja, 19.06.2016.

23:08

Kesiću pretnje smrću zbog montiranog snimka

Izmontirani snimak iz emisije “24 minuta” u kojem Zoran Kesić navodno ismeva Srbe iz RS objavljen je na internetu, zbog čega je Kesić dobio pretnje smrću.

Izvor: B92

Kesiću pretnje smrću zbog montiranog snimka

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću Zoranu Kesiću i zatražilo od nadležnih organa da otkriju ko preti voditelju.

Osim toga, oni zahtevaju i da se utvrdi ko je postavio izmontirani video-snimak u kojem Kesić navodno ismeva Srbe iz Republike Srpske.

NUNS je saopštio da su "pretnje Zoranu Kesiću posledica atmosfere linča koju stvaraju pojedini tabloidi izmišljanjem zavera i podela novinara na 'patriote i izdajnike'".

"Ovakve kampanje, pokazuje se i na ovom primeru, ozbiljno ugrožavaju bezbednost novinara. NUNS očekuje od najodgovornijih pojedinaca u državi da svojim delovanjem i jasnim stavom prema medijskim obračunima prema pojedinim novinarima i javnim ličnostima, učine sve da se zaustavi promocija govora mržnje i na taj način spreče ozbiljnije posledice po bezbednost novinara od verbalnih pretnji", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: