Utorak, 17.05.2016.

15:55

Tači predvodio prvi kosovski Prajd

Nekoliko stotina LGBT zajednice na Kosovu prošetalo je ulicama Prištine tražeći prihvatanje i poštovanje svojih prava.

Izvor: Tanjug

Tači predvodio prvi kosovski Prajd

Učesnici su pod jakim policijskim obezbedjenjem prošetali centrom Prištine, mašući zastavama u bojama duge na dan kad se u svetu obeležava Medjunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, prenela je agencija AFP.

Na čelu kolone je prošetao veliki broj javnih ličnosti, a pored Tačija tu su bili i britanski i američki ambasadori u Prištini, koji su na taj način želeli da izraze podršku gej, lezbijkama, biseksualnim i transrodnim osobama.

Učesnici parade su nosili transparente na kojima je pisalo "Aut sam, dakle postojim", "Autujte se, pitajte nas kako" i "Zona bez homofobije".

Tri nevladine organizacije, koje su organizovale prvi prajd na Kosovu su pozvali većinski albansko i muslimansko stanovništvo da iskoreni homofobiju i poštuje prava LGBT zajednice.

Tači je u izjavi za novinare istakao da "svaki gradjanin, bez obzira na etničku pripadnost i pol, uživa ista prava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Podeli: