Četvrtak, 31.03.2016.

19:35

Šešelj: Srbija nema prijatelja u EU

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da Srbija u EU nema prijatelja i da zato radikali nastoje da predstojeći izbori budu i referendum za EU ili Rusiju.

Izvor: Beta

Šešelj: Srbija nema prijatelja u EU
Foto: Tanjug

"U EU prijatelja nemamo i ničem dobrom ne možemo da se nadamo i zato mi srpski radikali nastojimo da ovi izbori budu svojevrsni referendum izmedju EU i Rusije", rekao je Šešelj na predizbornom mitingu u Pančevu.

Dodao je da radikali nastavljaju svoju borbu i polažu novu zakletvu da neće stati dok ne osvoje vlast u Srbiji i ne otarase EU i NATO pakta i izvrše integraciju sa Rusijom.

Osvrnuvši se na oslobađajuću presudu Haškog tribunala, Šešelj je rekao da to pokazuje da je održao zakletvu datu 2003. godine da će pobediti taj sud.

Šešelj je rekao i da je time odbranio "čast i obraz oko 10.000 dobrovoljaca SRS-a koji su se borili na svim frontovima" kao i "ugled srpske nacionalističke ideologije i političkog projekta Velike Srbije".

Na mitingu u centru Pančeva okupilo se oko 1.500 članova i simpatizera radikala koji su nosili srpske i stranačke zastave i uglavnom skandirali "Pobeda, pobeda" i "Srbija – Rusija, ne treba nam Unija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: