Hrvatski ministar sa ustaškom kapom u listu "NDH"

Nedeljnik srpske zajednice u Hrvatskoj "Novosti" objavio je fotografije hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima pozira sa ustaškom kapom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.02.2016.

17:55

Hrvatski ministar sa ustaškom kapom u listu
Foto: GettyImages

Portal Index.hr. navodi da je reč o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska" koji se tada prodavao na kioscima.

"Novosti" pišu da je današnji ministar kulture bio saradnik tog časopisa u kojem je pisao tekstove o ujedinjenju "Domovine od Mure, Drave i Drine pa do Jadranskog mora".

"Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvereni antifašista i istoričar, mislim da će biti sjajan ministar", rekao je premijer Tihomir Orešković o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Kontroverzni istoričar, a sada i ministar kulture Hasanbegović, već se proslavio izjavom da je antifašizam floskula, kao i po svom divljenju liku i delu nacističkog imama.

Svetski mediji pišu o "hrvatskoj sramoti - ministru kulture", dok je centar Simon Vizental poslao hrvatskoj vladi oštro pismo u kojem traži hitnu smenu ministra kulture, šokirani njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima o istoriji Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata i holokausta, preneo je Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: