Četvrtak, 24.12.2015.

08:26

Izricanje presude Oliveru Ivanoviću 21. januara

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba presuda bi trebalo da bude izrečena 21. januara u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Postupak protiv Ivanovića i još četvorice Srba se privodi kraju, 18. januara završnu reč trebalo bi da iznesu advokati preostalih optuženih Srba, Euleksove sudije da obave većanje 19. i 20. januara a dan kasnije i da saopšte presudu.

Ivanović je u izjavi Tanjugu, koju je dostavio preko svog advokata, rekao da je dva dana za većanje kratak interval, s obzirom na sudski materijal ali da sudije imaju vremensko ograničenje jer žele da ispoštuju određene rokove, zbog čega je za 21. januar zakazano izricanje presude.

To se, rekao je Ivanović, događa samo šest dana pre dvogodišnjice od mog hapšenja koje se dogodilo 27. januara 2014. godine.

On smatra da u međuvremenu tužilac nije uspeo da dokaže navode optužnice i da to ukazuje na političku pozadinu hapšenja i sudskog postupka.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, advokat Ilija Vujačić, pravnik Nebojša Vujačić i profesor Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Ivanović i Delibašić se nalaze u kućnom pritvoru dok ostala trojica Srba suđenje dočekuju braneći se sa slobode.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: