Četvrtak, 12.11.2015.

15:45

Cerar Milanoviću: Ograda je na našoj teritoriji

Premijer Slovenije Miro Cerar razgovarao je sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem i pri tom istakao da se ograda nalazi na slovenačkoj teritoriji.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Beta/AP

On je rekao i da Ljubljana time ne želi da prejudicira liniju granice.

Njih dvojica razgovarali su na marginama sastanka EU-Afrika o migrantima na Malti, nakon što je Hrvatska uložila protest Sloveniji zbog podizanja ograde, tvrdeći da se delovi te žičane ograde nalaze na njenoj teritoriji, prenela je slovenačka agencija STA.

Cerar je posle sastanka sa Milanovićem rekao da se nada da neće biti problema u vezi odluke Ljubljane da podigne žičanu ogradu.

On je takođe pozvao Milanovića da se o daljem slanju izbeglica u Sloveniju dogovaraju dve vlade.

Slovenija je odlučila da podigne oko 80 kilometara bodljikave žice na nekoliko mesta duž granice sa Hrvatskom, kako bi time imala veću kontrolu nad uplivima izbeglica. Slovenačka vojska počela je juče da podiže ogradu, navela je STA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: