Četvrtak, 12.11.2015.

13:51

SLO ne sklanja žicu, šalje specijalce na granicu

Vlada Slovenije je na granicu sa Hrvatskom poslala pripadnike specijalnih jedinica naoružanih automatskim puškama.

Izvor: Jutarnji list

Default images
Tanjug

Kako prenose hrvatski mediji, sa druge strane, na teritoriji Hrvatske nalazi se samo jedan policajac, koji fotografiše gomilanje slovenačke policije.

Zvanična Ljubljana je na takav način odgovorila na ultimatum Zagreba da do četvrtka u podne pomeri žičanu ogradu sa granice, odnosno teritorije Hrvatske, kako tvrde vlasti iz Zagreba.

“Umesto pomeranja žice nekoliko minuta pre podneva pojavila su se dva kombija sa oko dvadesetak slovenačkih specijalaca koji su očigledno odlučili da brane žicu postavljenu uz obalu Sutle“, piše Jutarnji list.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske prethodno je uputilo ambasadi Slovenije "oštar protest zbog bodljikave žice na teritoriji Hrvatske koju Slovenija postavlja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: