Utorak, 02.06.2015.

08:25

Digitalizacija - crni ekran za 300.000 ljudi

Oko 300.000 žitelja Šumadije i zapadne Srbije koji TV signal dobijaju sa Rudnika, puštanjem digitalnog predajnika su ostali bez TV programa.

Izvor: Beta

Default images
Thinkstock

Oni nemaju nikakav program i pored kućnog uređaja koji imaju za primanje digitalnog signala.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija mesecima je najavljivalo da će 1. juna na Rudniku biti ugašen analogni predajnik i da građani treba da nabave posebne urađaje za digitalni prijem signala, ali oni su juče dobili crne ekrane. Jedino su mogli da prate prvi i drugi program RTS kao i do sada, koji se emituju preko analognih predajnika, a svi ostali emiteri bili su isključeni što je izazvalo nezadovljstvo građana.

Danas je ista slika, ali se niko nije oglasio da objasni gledaocima opština Gornji Milanovac, Ljig, Aranđelovac, Topola,Kragujevac i Knić šta je problem i kada će moći da gledaju ostale programe.

Mnogi građani ističu da su pokušavali da dobiju bilo kakvo objašnjenje preko telefona čiji je broj danima objavljivan na televizijama, ali, kako tvrde, nemoguće je uspostaviti kontakt jer je uvek zauzet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: