"Publika" u Skupštini i ispred nje

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu na kojoj će razmatrati poseban zakona o projektu "Beograd na vodi".

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2015.

10:24

Default images
Foto: B92

Prema najavama, projekat će u Skupštini predstaviti i obrazložiti predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je, kao i prethodnih puta, dok je ulazio u salu pozdravljen glasnim aplauzom poslanika vladajuće većine.

Na početku sednice poslanici su koristili pravo da postavljaju pitanja. Iz opozicije su pitanja uglavnom upućena premijeru, od pitanja o izveštaja o helikopterskoj nesreći, preko onih o povećanju plata u NBS i o tome kako ima novca za Beograd na vodi i radnike Železare, ali ne i za prosvetare, do pitanja "gde su jeftini stanovi i kranovi širom Srbije".

Na drugoj strani, poslanik SNS Dragan Šormaz je istakao da "niko nikada nije politizovao tragediju na način na koji to radi opozicija", podsetivši da pri padu vojnih aviona 2009. godine tadašnja opozicija, a sadašnja vlast nije postavljala pitanja.

Takođe, Šormaz je rekao da je na naplatnoj rampi Pojate 13. marta, kada je došlo do nesreće kod aerodroma "Nikola Tesla", video ministra odbrane Bratislava Gašića oko 23.45h, što dokazuje da on tada nije bio u Beogradu.

Šormaz je upitao i kada će biti istraženo kako je uziman državni novac iz Razvojne banke Vojvodine.

Skupštinsku sednicu sa galerije prate, kako je rekla predsednica Skupštine Maja Gojković, gradski odbornici i druga izabrana lica, na šta su se nekoliko puta osvrnuli poslanici DS i SNS, a čak je i Šormaz "zamolio publiku da bude malo tiša".

"Ne znam zašto nismo obavešteni ko je na galeriji", rekao je šef poslaničkog kluba SDS Marko Đurišić.

Takođe, ispred zgrade Parlamenta okupilo se više desetina građana.

Oni ne nose stranačka obeležja, a kažu da su tu došli da podrže projekat "Beograd na vodi".

Građani nose transparente na kojima piše:"Volimo Beograd", "Vučiću, uhapsi ih sve","BG H2O za moderan Beograd", "Beograd budućnosti" ...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: