Subota, 17.01.2015.

16:38

Kada će biti aukcije za medije?

Jos nekoliko meseci i svi mediji bi trebalo da budu na istim startnim pozicijama. Oni koji budu kupili medije, moraće da zadrže osnovnu delatnost pet godina.

Izvor: B92

Default images
Foto: Beta, arhiva

Rok za privatizaciju medija u državnbom vlasništvi je 30. jun.

"Za očekivati je da se narednih nedelja od strane Agencije za privatizaciju, odnosno Ministarstva privrede, obnaroduje kada će biti aukcije za medije koji treba da budu privatizovani", rekao je za B92 Saša Mirković, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja.

Prema novim zakonskim rešenjima, mediji u vlasništvu države, pokrajine i lokalne samouprave od 1. jula više neće dobijati novac iz budžeta. Umesto toga, biće uveden princip projektnog finansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.

Direktor privatne novinske agencije Fonet Zoran Sekulić navodi da 79 medija ide u privatizaciju.

Sekulic kaže da su samo u prethodne dve godine budžetske subvencije za medije na svim nivoima iznosile 25 miliona evra.

Jedna od kuća koja bi ove godine trebalo da ode u privatne ruke je i televizija Šabac. Njeni novinari se nadaju da ce privatizacija biti uspešna.

"Očekujem, nadam se i jednostavno želja mi je da bude neko ko će zaista želeti da unapredi rad televizije i samog novinarskog poziva", kaže Dušan Blagojević sa šabačke televizije.

Privatizacija čeka i novinsku agenciju Tanjug.

"Tanjug do 1. jula mora da promeni vlasnicku strukturu", jasan je Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: