Priština: Sumnja na svinjski grip

Na infektivnoj klinici KBC u Prištini na lečenju su tri osobe za koje se sumnja da su obolele od svinjskog gripa, koji izaziva virus tipa A H1N1.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.01.2015.

22:29

Default images

Prema rečima direktora Infektivne klinike Hamdija Ramadanija, koje prenosi Radio Slobodna Evropa, oboleli već primaju adekvatnu terapiju.

"Trenutno se tretiraju tri sumnjiva slučaja od gripa A H1N1. Jedna osoba je već otpuštena iz klinike, iz Uroševca je, dok se u dva slučaja vrše poslednje analize da bi se utvrdilo da li boluju od ove vrste gripa", rekao je Ramadani.

Tokom prošle nedelje jedna osoba stara oko 50 godina iz Uroševca je preminula od komplikacija usled gripa, dok je njegova kćerka nakon lečenja na Infektivnoj klinici puštena kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: